YAZARLAR

University of Essex Sosyoloji Bölümünde doktora çalışmalarına devam etmektedir. Askeri Sosyoloji, Ortadoğu’da ordu ve toplum, Doğu Akdeniz ve Arap Körfez Ülkeleri alanlarına Odaklanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Mezunudur.
Lisans eğitimini YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’nde tamamladı. Yüksek lisans'ta FSM Üniversitesi’nde Osmanlı’da Bilim Tarihi ve UPenn'de haberleşme ağları üzerine çalıştı. Halihazırda ABD’de Drexel Üniversitesi’nde “Çok-bireyli Haberleşme Sistemlerinde Optimizasyon Yöntemleri” alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Lisede açıktan okuyarak temel İslami İlimler programından, üniversitede Boğaziçi tarih bölümünden mezun oldu. Lisans hayatı süresince Şahsiyet Akademisi'nin müfredatının geliştirilmesinde ar-ge ve stajyer öğretmen olarak çalıştı. Savunma Sanatları Akademisi adında birden çok branşta ders veren bir spor derneğinin kuruluşunu üstlendi. Boston Üniversitesi'nde müfredat geliştirme alanında yüksek lisansını tamamlamış ve Şahsiyet Akademisi eğitim biriminde halen görevini sürdürmektedir.
2002 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi ve Sosyoloji ve Tarih alanlarında lisans derecesini aldı. İlk yüksek lisansını aynı üniversitenin Tarih bölümünde tamamladı. Ardından, ABD'nin Arizona Üniversitesi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını tamamladı. İngiltere'nin Durham Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden doktorasını 2020 yılında aldı. Doktorasını yaparken Osmanlıca el yazmalarındaki okunaksız harfleri deşifre etmeyi amaçlayan çevrimiçi bir araç olan LexiQamus'u geliştirdi ve yayınladı.
En Son İçerikler - Abdullah Tarık Ömeroğlu
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını King’s College London Ortadoğu Çalışmaları bölümünde tamamladı. Şu anda American Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi doktorası yapıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih bölümlerinden mezun oldu. University of Georgia'da Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Halihazırda University of Illinois Urbana-Champaign'de aynı alanda doktora çalışmalarını sürdürmektedir. Uluslararası güvenlik, nükleer strateji, kamuoyu davranışı ve uygulamalı istatistik alanlarında uzmanlaşmaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi - Mimarlık mezunudur. YTÜ - Mimarlık Tarihi bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Çalışmaları restorasyon, tarih ve sürdürülebilir mimari alanlarına odaklanmaktadır. Geleneksel sanatlar alanında hattat olarak faaliyet göstermektedir.
En Son İçerikler - Abdurrahman Şişman
Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi lisansı okuyor.
En Son İçerikler - Ahmet Bahadır Doğrul
2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde “Leibniz’in vesilecilik eleştirisi ve Gazali ve Malebranche’ın argümanları bağlamında bir cevap” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı.
En Son İçerikler - Ahmet Halil Oğuzhan Gül
Ahmet Selim Tekelioglu George Mason Universitesi Ali Vural Ak Global Islam Arastirmalari Merkezi'nde The Maydan (https://themaydan.com/) projesini yönetmektedir. Doktorasını 2016'da Boston Universitesi Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır. Akademik çalışmaları ve verdiği dersler Amerika'daki Müslümanların kimlik tartışmaları ve tarihi tecrübesi üzerine yoğunlaşmaktadır. Tekelioglu aynı zamanda Philadelphia şehrinde Müslüman bir sivil toplum kuruluşunun eğitim programlarını yönetmektedir.
En Son İçerikler - Ahmet Selim Tekelioğlu
Yüksek lisans ve doktora eğitimini sırasıyla Boğaziçi Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi'nde Tarih alanında tamamladı. Eğitim ve araştırma amaçlı olarak İngiltere, Amerika, Bosna Hersek'de bulundu. 20. Yüzyıl tarihi hakkında çalışmalarını sürdürmektedir. America and the Making of Modern Turkey başlıklı kitap çalışması yayınlanmıştır.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde, yüksek lisansını Uppsala Üniversitesi'nde Dijital Medya ve Toplum programında tamamladı. Halihazırda Bilkent Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi doktorası yapıyor. Dijitalleşme ile beraber internetin politik ve sosyal süreçlere etkileri üzerinde çalışıyor.
En Son İçerikler - Ali İhsan Akbaş
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve İSAR mezunu olan Erdem, mühendisliğin yanı sıra felsefe ile ilgilenmektedir. İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nde Raylı Sistemler alanında masterını tamamlamış, aynı üniversitede ve aynı alanda doktorasına devam etmektedir.
Polis Akademisi, Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi dalında doktora adayıdır. Yüksek lisans eğitimini aynı kurumda "Intelligence Analysis: Reproduction of Information" başlıklı teziyle tamamlamıştır. İstihbarat teorisi, kamu güvenliği ve stratejik iletişim alanlarında çalışmalar yürütmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve TV Haberciliği bölümlerinden mezundur.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi & Uluslararası İlişkiler bölümü ile Tarih bölümlerinden mezun oldu. Halen aynı üniversitede Tarih bölümünde erken modern Osmanlı siyaset düşüncesi üzerine yüksek lisans çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda Abdullah Tivnikli İSAR Vakfında araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim mezunu. Koç, Özyeğin, UCL gibi üniversitelerde dil üzerine çalışmalar yapan psikoloji laboratuvarlarında araştırma asistanı olarak yer aldı. Dil-biliş etkileşimiyle ilgilenmekte.
En Son İçerikler - Asude Firdevs Emara
Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümlerinden mezun oldu. TRT World Dijital’de haber yapımcısı olarak çalışmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra London School of Economics (LSE)’de Uluslararası Siyasal İktisat programından yüksek lisans derecesi aldı. Cambridge Uluslararası Sertifika Programı (IGCSE) kapsamında “Global Perspectives (Küresel Perspektifler)” dersini bir yıl süreyle verdi. Edith Wharton’dan “Kurgu Sanatı Kısa Öykü ve Roman Sanatı için Klasik Bir Rehber” isimli Türkçe çevirisi 2022 TYB Çeviri Ödülü’ne layık görüldü. TRT World Dijital’de haber yapımcısı olarak çalışmaktadır.
Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi. Fotoğrafçılık yapıyor.
En Son İçerikler - Ayşe Sare Akın
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 2015 yılında mezun oldu. Imperial College London’da İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim yüksek lisansını tamamladı. Eğitim teknolojileri ve sosyal girişimcilik alanlarında mültecilerle ilgili uluslararası projeler yürüttü. Queen Mary University London’da asistan olarak çalıştı. Halen Birkbeck, University of London’da mülteci girişimciliği üzerine doktora çalışmasını sürdürmekte ve Stratejik Yönetim, Sürdürülebilir İş Pratikleri gibi derslerin asistanlığını yapmaktadır.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2016 senesinde mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini uluslararası hukuk alanında LSE’de (London School of Economics and Political Science) tamamladı. Eserleri İtibar ve Muhit dergilerinde yayımlanmıştır.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Şiirleri Genç Öncüler ve İtibar dergilerinde yayımlanmıştır. Editörlük, edebiyat, çevirmenlik ve sosyal medya üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
En Son İçerikler - Begüm Kıtay Çelik
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih bölümlerinden 2020 yılında mezun oldu. Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında master eğitimine devam etmektedir. İlgi alanları uluslararası güvenlik, barış inşası ve çatışma yönetimidir.
En Son İçerikler - Betül Demirel
Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyor.
Mimar ve araştırmacı olarak Londra Üniversitesi, Bartlett Mimarlık Okulu'nda doktora çalışmasını sürdürmektedir. Mimari tasarım ve araştırmalara tutku ile devam eden Büşra duyusal deneyim ve interaktif mekan kesişimi üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca Mimarlık ve Kentsel tasarım mastırını Manchester Üniversitesi’nde derece ile tamamlamıştır. 
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2018 yılında mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Queen Mary University of London’da uluslararası hukuk alanında tamamladı. TRT World haber merkezinde yapımcı olarak çalışmaktadır.
En Son İçerikler - Büşra Göktaş
İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunu, yüksek lisansı University of Surrey'de sosyal psikoloji alanında tamamladı. Şu an İngiltere, Keele Üniversitesi'nde gruplararası temas ve politik davranışlar üzerine doktorasına devam ediyor. Yurtdışı tecrübelerini paylaştığı bir bloğu var.
The New School for Social Research’de psikoloji yüksek lisansı yapıyor
Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi doktora öğrencisidir. Digital Ottoman Studies Platformu'nda editör olan Bekman, erken modern Osmanlı şehir tarihi, dijital beşerî bilimler, dijital şehir tarihi ve 18. yüzyıl Suriçi İstanbul mahalleleri üzerine çalışmaktadır.
2009 yılında Marmara Üniversitesi, Tarih Öğretmenliği Programı’ndan mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi, Tarih Anabilim Dalı’nda başladığı yüksek lisansını “Sava Paşa’nın Girit Valiliği (1885-1887)” başlıklı tezi ile 2011 yılında tamamladı. Aynı bölümde başladığı doktora eğitimini, 2017 yılında “Trablusgarp Eyaleti’nde Merkezi İdarenin Tesisi ve Şeyh Guma İsyanı (1835-1858)” başlıklı tezi ile tamamladı. 2016-2017 arasında Birmingham Üniversitesi’nde ve İngiliz Milli Arşivi’nde araştırmalarda bulundu. 2010 yılından beri İstanbul Üniversitesi, Tarih Bölümü bünyesinde çalışmakta olan Dr. Atabaş, hâlihazırda Kings College London’da, Savaş Çalışmaları Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak doktora sonrası çalışmalarını sürdürmektedir.
En Son İçerikler - Cemal Atabaş
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Özel bir firmada insan kaynakları analitik ekibinde çalışmaktadır.
En Son İçerikler - Ceyda Nur Güneş Bayındır
Marmara Üniversitesi’nde Tıp ve Sosyoloji okuyor.
2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Tarih bölümlerinden mezun olmuştur. Halihazırda İstanbul Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yapmakta ve International Baccalaureate programı kapsamında Küresel Siyaset dersleri vermektedir. Küresel sorunların çözümünde uluslararası hukukun rolü ile ilgilenmektedir.
Marmara Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı enstitüde doktora öğrencisidir. Çalışmaları İsrail-Filistin çatışmasına odaklanmaktadır.
Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunuyum. Exeter Üniversitesi'nde Politics and International Relations of the Middle East bölümünde master yaptım. Medya sektöründe çalışıyorum.
Lisans eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladım. Şu anda Mannheim Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisans öğrencisiyim.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini King’s College London’da bilişim hukuku alanında tamamladı. Şu anda bir kamu kurumunda bilişim hukukçusu olarak çalışmaktadır.
En Son İçerikler - Enes Furkan Beytekin
İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Halen Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine devam etmektedir.
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi ve doktora adayıdır. Çalısmaları hukuk tarihi ve Osmanlı hukuku üzerine yoğunlaşmıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi lisans ve Marmara Üniversitesi Kamu Hukuku yüksek lisans mezunudur.
KU Leuven Üniversitesi'nde Bilişim ve Fikri Mülkiyet Enstitüsünde araştırmacı olarak çalışmaktır. Siber güvenlik ve kişisel verileri koruma hukuku alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi'nden Hukuk lisans ve London School of Economics and Political Science Bilişim Hukuku yüksek lisans (LLM) mezunudur.
En Son İçerikler - Faruk Alparslan
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Ana Bilim Dalı’nda “Endülüslü Muhaddislerin Rihleleri” başlıklı teziyle tamamladı. Aynı bölümde doktora eğitimine, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir. Endülüs’te hadis ilmi, Endülüs ve Doğu İslam dünyası arasındaki ilmî irtibatlar üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
Marmara Üniversitesi Psikoloji mezunudur. İstanbul Aydın Üniversitesi Aile Danışmanlığında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Ebeveyn tutumları, nesiller arası aktarım ve kuşak çatışmaları ilgi alanlarıdır.
İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunudur. Şuan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bilimleri, Bilişsel Psikoloji bölümünde yüksek lisansını sürdürmektedir. Otobiyografik ve Toplumsal Bellek konularına odaklanmaktadır.
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte olup, MireKoç Göç Araştırmaları Merkezinde araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun oldu. Sonrasında Koç Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Şu anda Virginia Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde Doktor Adayı. Başlıca çalışma alanları arasında demokratikleşme, karşılaştırmalı kurumsal analiz, siyasal partiler ve siyasal parti formasyonu bulunmaktadır.
En Son İçerikler - Fırat Kimya
İzmir'de doğdu. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde öğrenciyken arkadaşlarıyla birlikte başladığı edebiyat çalışmalarına, 2005 yılında Son İstasyon, 2009 yılında Çete ve 2011 yılında Racon dergilerinin yayın yönetmenliği görevini üstlenerek devam etti. 2013 yılında Salim Nacar’la birlikte B Planı dergisini çıkardı. Yazı, şiir, eleştiri ve denemeleri; Post Öykü, İzdiham, İtibar, Film Arası, Muhit, Şiir Versus gibi birçok dergide yayımlandı. Yayımlanmış kitapları; Kimse Kıpırdamasın!, Perilerin Dilinden, Kadraj Hataları, Yoksulluk Şarkıları, Yaralar ve Diğer Sebeplerden, Kendi Rüyasında Uyanan Derviş Ahmet Uluçay, Söz Verilmiş Bahçe, Hürriyet Mahallesi’den Fadime’nin Düğününe (Salim Nacar’la birlikte), Papağanın Vaazı, Kararsızlar Dağıtıldıktan Sonra, Ölümlüler İçin Zamanın Kısa Hikayesi.
Boğaziçi Üniversitesi, Psikoloji bölümü lisans mezunudur. Halihazırda aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansını sürdürmektedir. Akademik ilgi alanları çocuklarda sosyal ve epistemik güven ve grup algısı konularını kapsar.
Niğde Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunu olan Kılıçoğlu, University of Nottingham'da ''Bağımsız PV Paneli için DC-DC Dönüştürücü Tasarımı'' tezi ile yüksek lisansını tamamlamıştır. University of Birmingham'da ''Elektrikli Araçlar için Hızlı Şarj/Dönüştürücü Tasarımı'' alanında doktorasını sürdürmektedir. Halihazırda Elektrik-Elektronik Mühendisliğine Giriş ve Güç Elektroniği derslerinde asistanlık yapmaktadır. Mühendislikten artakalan zamanında psikoloji, felsefe ve teoloji alanlarında okumalar yapar. Sinemaya yoğun ilgi duyar. Umut Sarıkaya karikatürlerini pek sever ve amatörce çizim yapar.
Temiz enerji ve teknolojiler alanında yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Yale Üniversitesi Çevre Yönetimi yüksek lisans ve Boğaziçi Üniversitesi lisans mezunudur.
İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı’ndan “Uluslararası Hukukta Kuvvet Kullanma Tehdidi” başlıklı tezi ile mezun oldu. Çalışmaları uluslararası hukuk, kuvvet kullanma hukuku ve uluslararası örgütler hukuku üzerine odaklanmıştır. Hâlihazırda, İstanbul Üniversitesi Kamu Hukuku Doktora Programı’na devam ediyor.
Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede İşletme (MBA) ve Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde Bilgisayar Bilimleri Yüksek Lisanslarını tamamladı. 2014 yılında Durham Üniversitesi’nde başladığı İslami Finans Doktora programını 2018 yılında tamamlayan Şencal, İslam Ekonomisi ve İslami Finans alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırmaları ve yayınları İslam Ekonomisinin dar kalıplar içinde yorumlanan bir disiplinden ziyade interdisipliner veya transdisipliner bir yaklaşımla ele alınması ve geliştirilmesi üzerine yoğunlaşmaktadır. Bu bağlamda üniversite, vakıf ve derneklerde alana dair programlar düzenledi ve dersler verdi. Bu alandaki çalışmalarını sunmak için katıldığı uluslararası konferansların yanı sıra uluslararası dergilerde de yayınları bulunmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği alanında lisans, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Tarih alanında yüksek lisans eğitimi aldı. Ardından McGill Üniversitesi (Montreal, Kanada) İslam Araştırmaları Enstitüsü'nde doktora derecesini elde etti. Araştırma konuları arasında astronomi tarihi, İslam ve Osmanlı bilim tarihi, İslam entelektüel tarihi ve yazma kültürü bulunmaktadır. Umut halihazırda Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmalarını yürütmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Halen aynı üniversitede bilişsel psikoloji alanında çalışmalarını yürütmekte. Zihnin yapıp ettiği her şey ilgisini çekse de şu sıralar özellikle karar verme ve muhakeme süreçleri üzerine araştırmalar yapıyor.
En Son İçerikler - Hatice Zülal Boz-Yılmaz
Hatice Şeyma Kara, 2019 yılında İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Devamında Boğaziçi Üniversitesi Psikolojik Bilimler programında gelişim psikolojisi alt alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Güncel olarak bir yazılım firmasında kullanıcı deneyimi araştırmacısı olarak çalışmaktadır.
İstanbul Üniversitesinde İslam Tarihi alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
En Son İçerikler - Hediye Sümeyra Korkmaz
Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji ve Tarih bölümlerinden mezun oldu. Yüksek lisansını Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar bölümünde tamamladı. Tezinde, İstanbul’da Suriyelilerin kurmuş olduğu sivil toplum kuruluşlarının devlet ile ilişkisine odaklandı. Şu anda American Üniversitesi’’nde Antropoloji doktorası yapmaktadır.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamıştır.
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. Aynı bölümde 2020 yılında yüksek lisans programını tamamladı. Marmara Üniversitesi Maliye bölümünde araştırma görevliliği yapmaktadır.
Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında lisans tahsilini Bilkent Üniversitesi'nde, yüksek lisans tahsilini ise Koç Üniversitesi'nde tamamladı. Agresif beyin kanserlerinin tedaviye cevap verebilir hale getirilebilmesi gayesi ile moleküler araştırmalar yürüttü. Harvard Üniversitesi'nde genetik ve epigenetik editleme alanında doktora tahsiline devam etmektedir. Nature gibi muhtelif saygın bilim dergilerinde araştırma makaleleri yayınlanmaya devam etmektedir.
1984 yılında Suriye’nin Halep şehrinde doğdu. Halep Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Halep Üniversitesi Diller Yüksek Enstitüsünde Arapça Öğretimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Halep’te bir kolejde ortaokul öğretmeni olarak görev yaptı ve birçok eğitim kurumunda çalıştı. Daha sonra özel sektöre geçerek İstanbul’daki özel “Tarik’un Necah” okulunda öğretmenlik yaptı ve eş zamanlı olarak “Beykoz İmam Hatip Lisesi”nde Arapça öğretmeni olarak çalıştı. Halihazırda Uluslararası İslâm ve Din Bilimleri Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
En Son İçerikler - Lütfullah Bingöl
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Matematik bölümlerinden mezun oldu. Sonrasında Oxford Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde Master programını bitirdi. Şu anda Duke Üniversitesi'nde Ekonomi doktorası yapıyor.
M. Tahir Kılavuz Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesidir. Araştırma alanları arasında hem Orta Doğu özelinde hem de bölgeler arası olarak otoriter rejimler, rejim değişimi, din ve siyaset, darbeler ve anket çalışmaları gibi konular bulunmaktadır. Çalışmaları otoriter rejimlerin sürekliliği, rejimlerin demokrasilere ve diğer otoriter rejimlere dönüşümü ve bu süreçlerde siyasal kurumların hem rejimlerin hem de vatandaşların davranışları üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır. Kılavuz siyaset bilimi alanında doktora derecesini University of Notre Dame’den ve yüksek lisans derecesini de Koç Üniversitesi’nden almıştır. Aynı zamanda Harvard University Kennedy School of Government bünyesindeki Middle East Initiative programında doktora sonrası araştırmacı olarak bulunmuştur.
Boğaziçi Üniversitesi'nde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 2014 yılında mezun olduktan sonra Sabancı Üniversitesi'nde Finans alanında master ve Imperial College London'da Uygulamalı Matematik alanında doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Sektörde yapay zeka ve makine öğrenmesi alanında araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürmektedir. Spesifik olarak doğal dil işleme, kompleks ağ analizi ve tavsiye sistemleri ile alakalı çalışıyor olmakla beraber hesaplamalı sosyal bilimler alanındaki çalışmalara da ilgi duymaktadır.
Massachusetts Institute of Technology'de Bilgisayar Bilimleri ve Siyaset Bilimleri bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmuştur. Müteşebbis olarak farklı girişimlerde kurucu veya kurucu üye olarak yer alan Mehmet Efe, TRIA AI şirketinin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Turbulence şirketinde Strateji ve Operasyon Müdürüdür. Mehmet Efe ayrıca Türkiye ve Amerika'da aktif sivil toplum faaliyetlerinde bulunmaktadır. Mehmet Efe eşiyle birlikte Berkeley, Kaliforniya da ikamet etmektedir.
En Son İçerikler - Mehmet Efe Akengin
Mehmet Emin Güleçyüz Şikago Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde (The University of Chicago, Divinity School) İslam çalışmaları alanında doktora öğrencisidir. Araştırmalarının odağını İslam düşüncesinin muhtelif geleneklerinin (kelam, felsefe, tasavvuf) ilahiyat, varlık ve bilgi konularındaki irtibatları, 14 ve 15. yüzyıllarda Anadolu ve etrafındaki düşünce hayatı ve Ortaçağ Yahudi teolojisi ve felsefesi oluşturmaktadır. Güleçyüz, lisans derecesini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde İslam ve Din Bilimleri ve Felsefe anadallarında, ilk yüksek lisansını aynı üniversitede Kelam alanında, ikinci yüksek lisansını ise Freie Universität Berlin'de İslam Düşüncesi Tarihi alanında tamamlamıştır.
En Son İçerikler - Mehmet Emin Güleçyüz
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İslam Felsefesi alanında 'Fârâbî Epistemolojisinde Kesinlik Kavramı' başlıklı teziyle yüksek lisans derecesi aldı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimler Anabilim Dalı'nda 'Müteahhirîn Dönemi Mantığında Tasavvurât' başlıklı tezini savunarak doktor unvanını aldı. 2015-2016 öğretim yılında, TÜBİTAK Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile Harvard Üniversitesi Near Eastern Languages and Civilizations Bölümü’nde doktora sonrası misafir araştırmacı olarak bulundu. Doktora tezi, İbn Sina Sonrası Kavram Mantığı: Katibi ve Kutbüddin Razi Örneği başlığıyla kitap olarak yayınlandı (Klasik Yayınları). İlgi alanları arasında klasik mantık, kanıtlama teorisi (argumentation/munâzara), bilgi teorisi, dil felsefesi bulunan Özturan, hâlen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim görevlisidir.
En Son İçerikler - Mehmet Özturan
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Ekonomi Bölümü’nde doktora yapıyor ve Suriyeli mültecilere ilişkin mikro-ekonometrik analizlerle ilgileniyor.
En Son İçerikler - Merve B. Gökçe Büyükkınacı
Ankara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını Kings College London da çağdaş toplum da din proğramında tamamladı. University College London da psikiyatrı departmanında Maneviyat ve ruh sağlığı alanlarında çalışmalarını yürütürken Yale ve Duke Universilerinde araştırmacı olarak Din, Maneviyat ve Tıp alanında çalışmalarda bulundu. Halen Doktora çalışmasına devam etmekte ve aynı üniversitenin Ruh sağlığı yüksek lisans proğramın da asistan olarak görev yapmaktadır.
En Son İçerikler - Merve Çetinkaya
Kadir Has Üniversitesi Sinema ve Televizyon yüksek lisans programında fenomenoloji ve film ilişkisi üzerine yüksek lisans tezi yazdı. Sonrasında Birkbeck, University of London Senaryo Yazarlığı MA programından mezun oldu. İki kısa filmin yönetmenlik ve senaristliğini üstlenen Mesude bir haber kanalında haber ve belgesel yapımcısı olarak çalışmaktadır.
En Son İçerikler - Mesude Samur
Cambridge Üniversitesi'nde Kalkınma Çalışmaları alanında doktora adayıdır. Çalışmaları gelişen ekonomilerde hükümet politikalarına ve özelde maliye politikalarına odaklanmaktadır. TRT World Araştırma Merkezi’nde araştırmacı ve Londra Üniversitesi-SOAS’da öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nden Ekonomi ve Sosyoloji alanlarında lisans derecesine, Cambridge Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.
En Son İçerikler - Metin Başbay
Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi programında Osmanlı İktisat Tarihi alanında doktora eğitimine devam etmektedir. İktisat tarihi, iktisadi düşünce ve eşitsizlik alanlarında çalışmalar yürütmektedir.
Warwick Üniversitesi’nde Doktora Adayı.
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Sonrasında aynı bölümde Master programını devam etti. Şu anda Boston Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği doktorası yapıyor.
En Son İçerikler - Muhammed Yusuf Koçyiğit
Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret son sınıf öğrencisi.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İSAR Temel eğitim programını tamamladı. Hali hazırda Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Aile Hekimliği kliniğinde uzmanlık eğitimi almaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup aynı bölümde asistanlık yapmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme Bölümünden mezun oldu.
Ağrı'da doğdu(1956). Naci Gökçe Lisesi(1974) ve Boğaziçi Üniversitesi İİBF mezunudur(İktisat,1980). İstanbul Bankası, Türkiye Dış Ticaret Derneği, Ülker, Çilek, Bisav ve MÜSİAD gibi kurumlarda yöneticilik/danışmanlık yaptı. Marmara Üniversitesi'nden Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri aldı(İktisat Tarihi, 1991/99). Dergâh, İzlenim, Anlayış, Nihayet ve Arka Kapak dergilerinde yazdı. İstanbul Şehir Üniversitesi'nde öğretim üyeliğinde bulunmuştur.
En Son İçerikler - Mustafa Özel
İktisat, Sinema ve Televizyon, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında lisans eğitimleri aldı. Sabancı Üniversitesi’nde Tarih, University of Arts London’da Yönetmenlik ve Yapımcılık bölümlerinde yüksek lisans eğitimlerini tamamladı. Halen sinema alanında doktora çalışmalarına devam etmekte ve TRT 2’de içerik danışmanı olarak faaliyet göstermektedir.
1963 yılında Gerede’de doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi okudu. Sosyolojide lisansüstü çalışmalar yaptı. İngilizce’den Türkçe’ye eserler tercüme etti. Martin Lings’in Hz. Muhammed’in Hayatı, Seyyid Hüseyin Nasr’ın İslam Kozmoloji Öğretilerine Giriş, Mevdudi’nin Tefhim’ül Kur’an adlı eserleri bunlardan bazıları. Çalışmaları, kimlik siyaseti, kültürel karşılaşmalar, gündelik hayat, beden sosyolojisi, dijital kültür gibi konularda yoğunlaşmakta.
University College London'da Dijital Medya alanında master eğitimini henüz tamamladı. Televizyon ve dergi gibi çeşitli medya kollarında içerik editörü olarak görev aldı. Akademik çalışmaları medyada kültürel yeniden üretim konuları üzerine odaklanmıştır. İstanbul Sosyoloji mezunudur.
Wellesley College’da ekonomi lisansını tamamladı. Şehir Üniversitesi’nde master programına devam ediyor.
Fen lisesindeki eğitimi sırasında kimya olimpiyatlarıyla uğraştı. Kuantum fiziğine merakı bu esnada başladı. Eczacılık fakültesindeki eğitimini yarıda bırakarak Hukuk fakültesine geçiş yaptı. Hukuk okurken bir yandan klasik metinlerden Arapça İslami İlimler eğitimi aldı. Kelam ilmine merakı da bu sıralarda başladı. Şu anda avukatlık stajına devam ediyor. Yayımlanmış akademik makale ve çevirileri bulunmaktadır. İlgi alanları arasında yapay zekanın cezai sorumluluğu, Transhümanizm, Posthümanizm gibi konular yer almaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede gelişim psikolojisi alanında yüksek lisansına devam etmektedir. Ebeveynlik tutumları, babaların çocuk yetiştirmeye katılımı, kuşaklar arası babalık pratikleri gibi konularla ilgilenmektedir.
Columbia Üniversitesinde Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesinde Psikoloji bölümünde 2022 yılında tamamlamıştır. Medipol Üniversitesinde klinik psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Akademik ilgi alanları travma, stres, kaygı, duygu düzenleme, psikolojik dayanıklılık, fanatizm ve dijital medya kullanımı konularını kapsar.
Boğaziçi Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde okudu, Ürdün’de ilmi çevrelerde akli ilimler eğitimi aldı. İbn Haldun Üniversitesi’nde Felsefe yüksek lisansı yapıyor.
En Son İçerikler - Saadettin Say
En Son İçerikler - Safa Kemal Kaptan
İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu, sonrasında Boston Üniversitesi'nde Psikoloji ve Beyin Bilimleri programında yüksek lisansını tamamladı. Şuan University of Wisconsin-Madison, Human Development & Family Studies programında doktora öğrencisidir. Uzmanlık alanı erken dönem deneyimlerin bebeklerin ve çocukların beyin ve davranışsal gelişimi üzerindeki etkilerine odaklanmaktadır.
En Son İçerikler - Saliha Büşra Selman
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu, sonrasında Koç Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı. Şu anda Harvard University Psikoloji bölümünde Bilişsel Sinirbilim alanında doktora yapıyor. Dil, nesne ve eylem algısı, ve bunlarla ilişkili kavramsal süreçlerin altında yatan bilişsel ve nöral mekanizmalar üzerine araştırmalar yürütüyor.
En Son İçerikler - Seda Akbıyık
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını İngiltere’de bulunan SOAS’da politik-ekonomi alanında tamamladı. Şu anda American Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında doktora yapmakta olup, ilgi alanları politik metodoloji ile siyasal şiddeti içerir.
En Son İçerikler - Selim Yaman
Gazi Üniversitesinde Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü bitirdi. Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fak. Sinema-Televizyon Bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Dergah, Hece, Sosyoloji Divanı, Arka Kapak başta olmak üzere birçok edebiyat ve düşünce dergisinde şiir, poetika, sinema ve müzik yazıları ile yer aldı. Müzik, siyaset ve edebiyat alanıyla ilgili yayınlanmış kitapları bulunuyor.
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü 2019 yılı mezunudur. İstanbul Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Freelance olarak kurumsal iletişim danışmanlığı ve metin yazarlığı yapmaktadır.
En Son İçerikler - Sena Arslan
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ile Bilim Tarihi bölümleri mezunudur.
King’s College Üniversitesi’nde Terörizm ve Savunma Çalışmaları alanında yüksek lisansını tamamlayan Hocaoğlu, medya sektöründe çalışıyor.
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları doktoru.
En Son İçerikler - Tuncay Sandıkçı
İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tarih bölümünde doktora adayı. İbn Haldun Üniversitesi Medeniyetler İttifakı Enstitüsünden Master, Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden lisans derecesine sahip. Çalışma alanı: Geç antikçağ ve Erken İslam dönemi.
Northwestern University, Siyaset Bilimi alanında doktora öğrencisi, ve istatistik alanında yüksek Lisans öğrencisidir. Çalışmaları milliyetçi hareketler, farklı siyasal rejimlerde temsil ve şiddet, ve hesaplamalı sosyal bilimler alanlarına odaklanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ve Tarih bölümü mezunudur.
İstanbul Şehir Üniversitesi Felsefe ve İslami İlimler bölümlerinden mezun oldu. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans çalışmalarına devam etmektedir.
Hamburg Güzel Sanatlar Üniversitesi Film bölümünde yüksek lisans yapmaktadır.
En Son İçerikler - Yusuf Elbaşı
1982 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimi İstanbul’da tamamladı. 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Tarih bölümlerinden mezun oldu. Lisansüstü çalışmalarına Chicago Üniversitesi Yakın Doğu Dilleri ve Medeniyetleri Bölümü’nde devam ederek, “State and Government in the Sixteenth-Century Ottoman Empire: The Grand Vizierates of Rüstem Pasha (1544-1561)” başlıklı doktora tezi ile 2015 yılında mezun oldu. Osmanlı diplomasi tarihi, bürokrasi tarihi ve entelektüel tarihi konuları ile ilgilenen Atçıl, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü’nde Dr. öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğrenim görmektedir. Sinema ve tiyatro alanlarında çeşitli tecrübeleri bulunmaktadır. İlgi alanı İsrail, Filistin ve Türkiye sinemalarıdır.
The BAC - Master of Interior Architecture programında eğitimine devam eden Zeynep, eş zamanlı olarak Ellenzweig Architects’de bilim laboratuvarları tasarımcısı olarak görev yapmaktadır. Amerika’daki çalışmalarının öncesinde İstanbul Havalimanı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şantiye ve ofiste şef ve tasarımcı rollerini üstelenmiştir. Erken kariyerinde İTÜ - İnşaat Projeleri Yönetimi Master ve KOÜ - Mimarlık Lisans derecelerini tamamlamıştır.
En Son İçerikler - Zeynep Tulum
SOAS, Londra Üniversitesi, Kültür ve Dil Çalışmaları alanında doktora adayıdır. Seyahatname, kültürel hafıza, dini aidiyet ve şehir anlatıları gibi konulara ilgi duymaktadır. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Yine SOAS'ta İslam Çalışmaları alanında master programını tamamlamıştır.
En Son İçerikler - Ümmügülsüm Kurukol
Northwestern Üniversitesi, Antropoloji dalında doktora adayıdır. Çalışmaları finans, hukuk ve dindarlık antropolojisi üzerine odaklanmıştır. Boğaziçi Üniversitesi, İktisat ve Sosyoloji çift anadal mezunudur.